Hvordan finder jeg den rigtige størrelse til kunsten, der skal hænge på min væg?

Når du har besluttet dig for at du vil have kunst op på din væg, så dukker spørgsmålet om størrelse hurtigt op. For hvad er den rigtige størrelse på den kunst, du gerne vil have op at hænge på en helt bestemt væg?

Få tips lige her – og husk, du kan få eksempler leveret lige til din mailboks – det kan du læse mere om i et andet  indlæg lige her …..

 • Mål vægpladsen: Mål den ledige plads på væggen, hvor kunstværket skal hænge. At have de præcise dimensioner guider dig på rette vej.
 • Tag et billede med din mobil og send det til os, skriv hvilket eller hvilke kunstværker du kunne tænke dig at se i rummet og så sender vi det retur til dig. Det er ganske gratis for 5 værker.
 • Tænk på rummets størrelse: Vælg kunst, der passer til rummets størrelse; undgå at overvælde små rum eller få kunst til at forsvinde i store rum. Kunstværket skal supplere møblerne og ikke virke for tætpakket eller isoleret. Det er som udgangspunkt mere sikkert at vælge lidt større end lidt mindre. En halvtom væg får kunsten til at stå alene og ikke hænge sammen med møbler, vinduer etc.

 • Lav et fokuspunkt: Brug kunstværket som et blikfang på en væg, der er i fokus, f.eks. over en pejs, seng eller sofa. Vælg pladsen efter om kunsten er i højformat (størst i højden) eller i bredformat (størst i bredden). Generelt kan du også regne med at hænge kunsten 10-30 cm over dine møbler.
 • Brug 2/3-reglen: Dæk omkring to tredjedele af vægpladsen med kunstværket for en god balance. Det skaber en visuelt tiltalende balance mellem kunsten og væggen og giver det magt uden at overvælde rummet.

 • Hæng i øjenhøjde: Hæng kunstværket i øjenhøjde, så det er behageligt at se på det. En almindelig fejl er at hænge kunsten for højt på væggen. Værkets midte skal være i øjenhøjde.
 • Skab en galleri-væg: Hvis du har flere små kunstværker, lav en galleri-væg ved at planlægge layoutet på gulvet før ophængning. Det er vigtigt at opretholde en afbalanceret fordeling af størrelser og mellemrum mellem værkerne for at du får en vellykket galleri-væg. Generelt er 10-13 cm imellem større værker og 4-5 cm imellem mindre værker en god tommelfingerregel. Se hele samlingen som en enhed, så du hænger kunsten i midten i øjenhøjde. Husk også de 10-30 cm også gælder over møbler her.
 • Vær opmærksom på ramme og passepartout: Vælg en ramme, der komplementerer kunstværket og vær opmærksom på passepartoutets størrelse. Passepartoutet og rammen skal fremhæve kunstværket og ikke overskygge det.

 • Eksperimentér med skabeloner: Brug vores online værktøj til at prøve forskellige kunststørrelser og arrangementer på virtuelle vægge.
 • Se dem direkte projekteret på din væg: Vi tager vores handy projektor med og viser dig værkerne direkte på din væg. Læs mere om det lige her……
 • Vælg efter personlig præference: Vælg kunst, der taler til dig og passer til din stil og smag. Kunst er så vidunderlig subjektiv.

Share this story